De kattenrolstoel: waar dient deze uitvinding voor?

kattenrolstoel

Helaas komt het weleens voor dat een kat of poes door een blessure aan zijn of haar pootjes niet meer vrijuit kan bewegen en lopen. Als trotse kattenbezitter is dit natuurlijk wel het laatste dat je wilt voor het door jou zo geliefde huisdier. Gelukkig is het inmiddels goed mogelijk om jouw kat of poes dan weer de bewegingsruimte terug te geven die hij of zij verdient. Hoe? Daar weiden we graag wat verder over uit!

Het hulpmiddel voor geblesseerde katten en poezen

Een kattenrolstoel is een hulpmiddel dat is ontworpen voor katten of poezen die een blessure hebben aan hun pootjes. Zoiets kan natuurlijk tijdelijk zijn, dan geldt de kattenrolstoel als een soort van overbrugging, zodat de geblesseerde kat of poes ondanks deze handicap er toch lekker op uit kan trekken.

Een dergelijke handicap kan echter ook een structurele aard hebben. Om wat voor soort blessure aan (één van) de pootjes het ook gaat, we kunnen ons goed voorstellen dat je dit euvel voor jouw huisdier zo snel mogelijk wilt verhelpen. En gelukkig komt de kattenrolstoel dan om de hoek kijken als dé oplossing!

Ook wel hondenrolstoel genoemd

Een kattenrolstoel, ook wel hondenrolstoel genoemd, is een uitvinding met wieltjes die de functie van de pootjes kunnen vervangen. Door middel van de wieltjes kan jouw kat of poes weer gemakkelijker een wandelingetje maken. Er zijn verschillende kattenrolstoelensets voor de achterpootjes, maar het is ook mogelijk om een ‘front wielen kit’ te bestellen. In dat geval vervang je ook de functie van de voorpoten van jouw viervoeter.

Wat voor soort blessure er dus ook is en of dit nou aan één van de achter- of voorpoten is, met de verschillende producten op het gebied van kattenrolstoelen van Dierenbenodigdheden Blauwestad weet jij zeker dat jouw kat of poes weer de beweging kan krijgen die hij of zij zo verdient.

Veel verschillende varianten kattenrolstoel

Bij Dierenbenodigdheden Blauwestad vind je ontzettend veel verschillende varianten terug op het gebied van kattenrolstoelen, die bij deze aanbieder dus ook terug te vinden zijn op de pagina over hondenolstoelen. Dankzij het uitgebreide assortiment (met onder andere verschillende soorten banden) kun jij altijd de keuze maken voor de rolstoel die het beste past bij jouw kat of poes.

En kom je er toch even niet uit? Dan voorzien we je graag nog van wat meer advies over de rolstoelen voor katten. Op die manier weet je zeker dat jouw kat of poes binnenkort weer kan genieten van heerlijke, pijnvrije wandelingen. Iets dat ook zeker het humeur van jouw viervoeter zal verbeteren. En daar pluk je natuurlijk ook zelf de vruchten van!

All images and text are © Cattery SavannahJungle (vastgelegd bij notaris!)