Savannah F3: huiskat of hybride?

Uit jarenlange ervaring (door ons en andere catteries) is in de praktijk gebleken dat een Savannah F3 een normale huiskat is.

Theorie en praktijk Savannah F3

In theorie heeft men bedacht dat een Savannah F3 niet gedomesticeerd is. Theoretische mensen zitten nu eenmaal achter een bureau en hebben nooit te maken gehad met een F3. Het klopt dat een F3 de 3e generatie is na de serval. Maar om dit als reden te gebruiken dat een F3 hybride is? Praktijk leert de ervaring. Hoeveel mensen zijn er gelukkig met een F3? Wij kunnen vertellen: Heel veel! Hoeveel mensen zijn ongelukkig van een F3 geworden of hebben er nadeel van ondervonden? Dat kunnen wij ook vertellen: Niemand!

Een F3 heeft een geweldig karakter omdat ze zeer sociaal zijn in omgang naar mensen, kinderen en andere dieren. Hiermee kunnen we spreken van een volwaardig huiskat. Ook is hiermee het bewijs dat een F3 volledig gedomesticeerd is en probleemloos in huis kan worden gehouden zonder verplichte buitenverblijf. (een buitenverblijf is natuurlijk voor alle kat-soorten mooi meegenomen en is vooral bedoeld om de kat te beschermen tegen de gevaren op straat)

Bij een F3 is niet meer dan 20% serval bloed aanwezig. Dit zie je niet terug in het gedrag en karakter van een F3. Wat we zien is een kat-soort die zich perfect aanpast in het gezin en een echte huismaatje is.

Karaktereigenschappen Savannah F3

Een F3 is relaxt, behulpzaam, actief en nieuwsgierig en heeft alleen maar goede eigenschappen. Niet voor niets worden er F3 katten ingezet in ziekenhuizen en verzorgingshuizen in het buitenland.  Bij volwassenen en ook bij kinderen zien we dat zieke mensen zeer grote steun hebben aan een Savannah kat en deze mensen zelfs over kunnen gaan naar minder medicatie.

Conclusie

In onze ogen is het zeer onterecht dat een F3 als hybride wordt gezien. Een F3 zou nooit in het wild kunnen leven. Een F3 (of lagere generatie) zou voor een gezin een hele fijne huiskat en gezinslid zijn. De Savannah F3 (of lagere generatie) zelf weet dit zeker te waarderen.

Contact

Wil je meer weten over een Savannah F3 of lagere generatie? Neem dan contact met ons op. Kijk ook eens op R.V.S.K., de rasvereniging voor Savannah katten.

All images and text are © Cattery SavannahJungle (vastgelegd bij notaris!)