Savannah Kitten

Beschikbaarheid Savannah kittens:

  • F2 Kittens – niet bekend
  • F3 Kittens – niet bekend
  • F4 Kittens – niet bekend
  • F5 Kittens – niet bekend
  • F6 Kittens – niet bekend

Orienteer u eerst goed over een Savannah kitten!

Goed gefokte Savannahs, die voldoen aan de RASSTANDAARD zijn niet goedkoop. Zorg er voor, dat als u een Savannah kitten wilt aanschaffen, deze voldoet aan de RASSTANDAARD, zoals omschreven in de rasbeschrijving van TICA. Erkende kleuren zijn Black (Brown)Tabby Spotted, Black Smoke en Black. Wij fokken volgens het RASSTANDAARD van TICA.

Er zijn veel Savannahs te koop met niet toegestane kleuren of zijn niet raszuiver! Niet erkende kleuren zijn: Snow, Blue of iets dergelijks! Voorkom spijt van uw aanschaf! Goedkope Savannahs bestaan niet, in de meeste gevallen koopt u een kat in de zak.

Al onze katten zijn DNA getest op erfelijke afwijkingen.

Onze kittens verlaten ons met een Europees paspoort, gechipt, volledig ingeënt, ontwormd, stamboom (of afstammingsbewijs) en eigendomscertificaat.

Wij zijn aangesloten bij de Amerikaanse kattenvereniging TICA en fokken gericht volgens hun standaard.

Reserveren van een Savannah Kitten

Als blijkt dat u interesse heeft voor één van onze Savannah kittens, dan kunt u bij ons een kitten reserveren. Bij het reserveren dient er een aanbetaling te worden gedaan. De aanbetaling kan worden voldaan bij de eerste bezichtiging van het kitten. Het is mogelijk een bezichtiging te plannen vanaf het moment dat de kittens 5 a 6 weken oud zijn.

U kunt een kitten reserveren door ons te e-mailen of telefonisch contact op te nemen. Als er geen kittens beschikbaar zijn, dan kunt u natuurlijk ook bij ons op de wachtlijst geplaatst worden. Contact

Savannah Kitten Informatie

Een Savannah Kitten is bij ons gekomen uit een Savannah – Savannah combinatie. Dit houdt in, dat een Savannah Kitten van ons alle karakter eigenschappen van een Savannah kat heeft! Een Savannah Kitten waar veel mengelmoes (vaak particulieren) in zit, heeft deze eigenschappen minder of nauwelijks, tevens heeft de kitten ook meer kans op erfelijke ziekten, die de Savannah zelf niet heeft.

Het fokken van andere kleuren dan de RASSTANDAARD van TICA houdt in dat het percentage Serval ook behoorlijk naar beneden gaat door verkeerde kruisingen met andere rassen en je eigenlijk niet meer kan spreken van een Savannah Kat. Percentages voor een F6 Kitten met 2 tot 3 % Servalgehalte zijn dan geen uitzonderingen. Het karaktereigenschap is dan inmiddels nagenoeg verdwenen.

Bij het vinden van een Savannah Kitten is het ook goed op te letten of de vader of de moeder van het kitten niet doorgebruikt is. In de meeste gevallen zijn het broodfokkers die dit doen. Hoe meer nakomelingen er zijn, hoe minder aantrekkelijk de stamboom is, hoe goedkoper de kittens worden aangeboden. Er is een groot verschil tussen het vermenigvuldigen van het ras en iets toevoegen aan het ras.

Voor prijzen klik HIER